BiH

Granična policija

Uhapšeni bh. državljani zbog krijumčarenja 12 migranata

10/05/2021

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH te su prema njegovoj zapovijedi privremeno oduzeti mobilni telefoni s pripadajućim SIM karticama i drugi dokazni materijali

Pripadnici Jedinice Granične policije Gradiška uhapsili su u nedjelju dvojicu državljana BiH, nakon što su otkriveni u pokušaju krijumčarenja 12 muških punoljetnih osoba afroazijskog porijekla.

Krijumčarenje je spriječeno u graničnom pojasu na području opštine Srbac, priopćila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH te su prema njegovoj zapovijedi privremeno oduzeti mobilni telefoni s pripadajućim SIM karticama i drugi dokazni materijali.

Protiv dvojice bh. državljana, Tužiteljstvu BiH bit će dostavljeno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu ‘krijumčarenje osoba’.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima Granične policije su izjavili da dolaze iz Bangladeša i Pakistana. Predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad migrantima, stoji u priopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.