BiH

Narušenog zdravlja

Uhapšeni milijarder Pramod Mittal završio u tuzlanskoj bolnici

27/07/2019

Njegovo zdravlje je prošlosedmično hapšenje itekako narušilo

Pramod Mittal, poznati industrijalac, smješten je u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli zbog problema sa trombom u ramenu, saznaje Avaz.ba.

Industrijalac Mittal, koji se u Tuzli našao pred pravim problemima, jer je suočen sa sumnjama da je navodno preko kompanije “Global Ispat Koksne Industrije Lukavac” (GIKIL) iz Lukavca oprao 21 miliona maraka, ranije je imao i dva infarkta. Njegovo zdravlje je prošlosedmično hapšenje itekako narušilo.

Kako saznaje Dnevni avaz, do konačne odluke Suda, a vezano za puštanje na slobodu uz plaćanje kaucije, Mittal će biti pod stalnim nadzorom ljekara na Univerzitetskom klničkom centru u Tuzli.

Inače, juče je Mittalu i članu odbora Rajibu Dasu te generalnom direktoru kompanije Paramešu Batačariju određen jednomjesečni pritvor. Ovu odluku donio je Kantonalni sud u Tuzli, a naredba o provođenju istrage protiv njih donesena je 15. jula ove godine.

Ranije je Vasvija Vidović, advokatica iz Sarajeva, kazala da sumnja da će postupak protiv njenog branjenika Pramoda Mittala biti fer. Bila je i nemalo iznenađena konferencijom za medije koju je organiziralo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, jer su, kako je kazala, dali informacije o optužbama a koje nisu bile ni predočene osumnjičenima.

Advokatica Vidović je naglasila da se radi o teškom kršenju ljudskih prava.

Inače, Pramod Mittal brat je Lakshmija Mittala, petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove porodice od kompanije ”Mittal Steel” napravili su najvećeg proizvođača čelika na svijetu, a njihovo bogatstvo procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara prema ”Forbesovoj” listi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.