BiH

Akcija FUP-a

Uhapšeno šest osoba u Mostaru i Čapljini zbog nedozvoljenog držanja oružja i razbojništva

10/02/2022

Prilikom pretresa do sada je pronađen eksploziv, određena količina oružja i streljiva, aparature za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u četvrtak su proveli dvije operativne akcije na području općina Mostar i Čapljina, a vezano za dokumentiranje izvršitelja kaznenih djela “razbojništvo” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

U sklopu realizacije prve operativne akcije kodnog naziva “GUN”, policijski službenici FUP-a su postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru do sada izvršili pretrese na četiri lokacije na području Mostara, te su priveli tri osobe inicijala M.B. (1990), N.P. (1988) i M.M. (1996.) koje se sumnjiče za izvršenje predmetnih kaznenih djela.

Prilikom pretresa do sada je pronađen eksploziv, određena količina oružja i streljiva, aparature za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, priopćeno je iz FUP-a.

U drugoj operativnoj akciji kodnog naziva “Trebižat” policijski službenici Federalne uprave policije su također pod nadzorom navedenog tužiteljstva poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti na području općine Čapljina, u cilju dokumentiranja izvršitelja kaznenog djela “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Vezano za navedenu akciju, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste osobe inicijala S.K. (1982), J.B. (1992) i A.G. (1986) koje su uhapšeni u sklopu ovih aktivnosti zbog sumnje na izvršenje spomenutog kaznenog djela.

Prilikom pretresa na području Čapljine pronađene su potkape, pancirke, rukavice, vojno oružje, prigušivači, optički nišani, te određena količinu oružja i municije, određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis Sativa L”, kao i drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu s izvršenjem navedenog kaznenog djela.

Sve osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u Mostaru biti predane u zakonskom roku u nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.