granična policija bih

Uhvaćen kod Bileće sa 17.750 kutija cigareta u automobilu

zafira cigarete (1)

Tokom pretresa osobe i vozila, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i cigarete

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije (GP) BiH, u subotu, 20. februara, u mjestu Korita u općini Bileća, prilikom kontrole vozila marke Opel Zafira kojim je upravljao bh. državljanin D. Đ., otkrili su 17.750 kutija cigareta.

Za veliku količinu cigareta u unutrašnjosti vozila D. Đ. je izjavio da ne posjeduje propisanu dokumentaciju, a o svemu navedenom zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedopuštenog prometa trošarinskih proizvoda, obaviješten je tužitelj Tužiteljstva BiH, kao i sudac za prethodni postupak Suda BiH, saopćeno je iz GPBiH.

Postupajući prema uputama tužitelja Tužiteljstva BiH i suca za prethodni postupak Suda BiH, na licu mjesta obavljen je uviđaj, nakon čega je D. Đ. lišen slobode.

Tokom pretresa osobe i vozila, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku i cigarete.

Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu bit će podnesen u redovnoj proceduri, stoji u priopćenju.