Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komisija za nadzor

Ukida se zabrana posjete pacijentima u Općoj bolnici u Sarajevu

opca bolnica (1)

Na Odjeljenju za anesteziju i intenzivnu terapiju, Odsjeku za akušerstvo i Odsjeku za neonatologiju zabrana posjeta je i dalje na snazi

Prema preporuci Komisije za nadzor nad bolničkim infekcijama Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš”, od danas će biti odobrena posjeta hospitaliziranim pacijentima uz poštovanje pravila ‘jedan pacijent – jedan posjetilac’ dnevno.

Na Odjeljenju za anesteziju i intenzivnu terapiju, Odsjeku za akušerstvo i Odsjeku za neonatologiju zabrana posjeta je i dalje na snazi, saopćeno je iz Opće bolnice.

Podsjećamo, zbog pojave sve većeg broja oboljelih od sezonske gripe, a u skladu sa preporukama Komisije za nadzor nad hospitalnim infekcijama, posjeta hospitaliziranim pacijentima u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš,
Sarajevo, obustavljena je do daljnjeg 29. januara ove godine.

“U cilju spriječavanja širenja sezonske gripe Komisija za nadzor nad hospitalnim infekcijama Opće bolnice preporučila je zaposlenicima korištenje zaštitne opreme (maski), provjetravanje prostorija, češće pranje ruku te pokrivanje usta papirnom maramicom pri kašljanju i kihanju”, saopćili su tada iz ove zdravstvene ustanove.