BiH

pandemija u padu

Ukidaju se mjere samoizolacije i u Brčko distriktu, odluka stupa na snagu odmah

21/05/2020

"Planirali smo da u ponedjeljak 25. maja, dopustimo rad teretana, rođendaonica i igraonica, kao i sportova u zatvorenom porostoru", rekao je Milić

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta donio je danas odluku o ukidanju mjere četrnaestodnevne samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u BiH, a boraviće u Brčkom, i ta odluka stupa na snagu odmah, rekao je komandant Štaba Siniša Milić.

Milić je na konferenciji za novinare podsjetio da su istu odluku donijeli i štabovi na nivou entiteta, te da je od Savjeta ministara zatraženo da se što hitnije propišu mjere vezane za ulazak stranih državljana u BiH, uz sugestiju da te mjere budu maksimalno liberalne, posebno za državljane onih zemalja u kojima je povoljna epidemiološka situacija.

“Štab za zaštitu i spašavanje nastaviće da prati epidemiološko stanje u distriktu Brčko. Pripremili smo i određene odluke koje idu u pravcu toga da se već pripremamo i za stavljanje van snage proglašenje ugroženosti stanovništva distrikta od pandemije kovida-19”, istakao je Milić.

On je naglasio da je teret donošenja takve odluke na Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge, te da će se o tome odlučivati naredne sedmice, kada će biti donesena i odluka o ukidanju policijskog časa.

“Planirali smo da u ponedjeljak 25. maja, dopustimo rad teretana, rođendaonica i igraonica, kao i sportova u zatvorenom porostoru”, rekao je Milić.

Milić je istakao da postoji dobra volja i Vlade i Skupštine da se pomogne nezaposlenim licima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, u vidu jednokratne novčane pomoći i takav prijedlog postoji u rebalansu budžeta, te se nada da će ga podržati poslanici u Skupštini distrikta.

Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, napomenuo je da Vlada na jutrošnjoj sjednici donijela odluku da nastava za osnovce bude završena narednog petka, 29. maja, s tim da će za završne razrede biti okončana sedam dana ranije, odnosno sutra, a za srednjoškolce 5. juna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.