Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sud bih

Ukinut pritvor Armenu Dželki

Armen-Dzelko

U skladu sa odredbom člana 126b. stavak 3. ZKP BiH, optuženik je upozoren da mu se može odrediti pritvor ako prekrši obveze iz izrečenih mjera zabrane

Sud je, dana 19.5.2020. godine, u predmetu Armen Dželko donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog odbrane optuženika Armena Dželke za ukidanje pritvora, te je prema optuženiku ukinut pritvor.

Istovremeno su prema optuženiku određene mjere zabrane, i to:

– zabrana napuštanja boravišta i zabrana putovanja iz članka 126. stavak 1. i 2. ZKP BiH (uz zabranu napuštanja općine u kojoj boravi, zabranu putovanja van Bosne i Hercegovine, uz oduzimanje važećih putnih isprava, zabranu izdavanja novih putnih isprava, i zabranu prelaska državne granice uz korištenje osobne iskaznice);

– obaveza povremenog javljanja nadležnome državnom organu jednom mjesečno – i to svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, u razdoblju od 8:00 do 11:00 sati.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svaka 2 (dva) mjeseca.

U skladu sa odredbom člana 126b. stavak 3. ZKP BiH, optuženik je upozoren da mu se može odrediti pritvor ako prekrši obveze iz izrečenih mjera zabrane.