Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Apelaciono vijeće Suda BiH

Ukinuta odluka CIK-a: Usvojena žalba SNSD-a, u Domu naroda imat će četiri delegata

Banja Luka: Konstitutivna sjednica 11. saziva Narodne skupštine Republike Srpske
15.11.2022., Narodna skupstina RS, Banja Luka,BiH – U Banja Luci je u tijeku Konstitutivna sjednica novog, 11. saziva Narodne skupstine Republike Srpske. Sjednici prisustvuju premijer Srpske Radovan Viskovic, predsjednik Narodne skupstine Srbije Vladimir Orlic i veleposlanik Rusije u BiH Igor Kalabuhov. Dodik nije prisustvovao na pocetku sjednice kada je intonirana himna BiH, a potom je usao u skupstinsku dvoranu kada je intonirana himna Republike Srpske "Moja Republika". Zakletvu ce poloziti novi poslanici, novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski clan Predsjednistva BiH Zeljka Cvijanovic. Sjednicom Narodne skupstine predsjedava najstariji narodni poslanik Natasa Radulovic, uz pomoc generalnog sekretara Narodne skupstine Nebojse Zgonjanina i najmlađih poslanika iz politickih partije sa najvecim brojem mandata – Mladen Ilic (SNSD) i Aleksandar Trninic (SDS). Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Kako mediji prenose, spomenuta odluka Apelacionog vijeća znači da će SNSD u Domu naroda PSBiH imati četiri delegata

Prema medijskim napisima, Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda PS BiH proglašen važećim.

Naime, radi se o nezvaničnoj informaciji, koju u Sudu BiH nisu mogli potvrditi.

– Vezano za vaš upit, Sud BiH ne može dati nikakve informacije s obzirom na to da predmetna odluka još nije otpremljena – navodi se u odgovoru na Fenin upit upućen Sudu BiH u vezi sa spomenutim predmetom.

Kako mediji prenose, spomenuta odluka Apelacionog vijeća znači da će SNSD u Domu naroda PSBiH imati četiri delegata.