Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Uklonjena bomba pored “Davidovog srca”

bomba (1)

Očekujemo od MUP-a RS da rasvjetli ovaj slučaj do kraja. MUP RS je postavio brojne kamere po gradu, neka ih sada iskoriste”, ističe Perduv

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite RS uklonili su ručnu bombu, koja je tokom jučerašnjeg dana uočena na lokaciji, gdje se nalazi “Davidovo srce”, mjesto gdje je pronađeno beživotno tijelo banjalučkog mladića Davida Dragičevića, piše portal FTV.

Iz neformalne grupe Pravda za Davida, poručuju kako su neprijatno iznenađeni prizorom koji su zatekli, te da su prvobitno dobili informaciju da je prostor ograđen sa žutom trakom.

“Često smo na tom dijelu obale. Čudno nam je da je bomba na tom mjestu, s obzirom na to da održavamo to mjesto, čistimo. Bojimo se da se iza svega ne krije neka vrata poruke”, kazao je za naš portal Ozren Perduv, član ove grupe.

On ističe da povratne informacije u vezi sa ovim slučajem od strane MUP-a RS, još uvijek nisu dobili.

“Očekujemo od MUP-a RS da rasvjetli ovaj slučaj do kraja. MUP RS je postavio brojne kamere po gradu, neka ih sada iskoriste”, ističe Perduv.

Podsjećamo, David Dragičević nestao je 18. marta 2018. godine, dok je njegovo tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću Crkvene u Vrbas.