BiH

Ukoliko im se ne ispune zahtjevi: Evo za kad su borci najavili blokadu cijele FBiH

03/08/2018

Demobilisani borci su Parlamentu FBiH dali rok do ponedjeljka do 12:55 sati “da se stvari pomaknu sa mrtve tačke”, tj. da usvoje Zakon o demobilisanim borcima. Ako se to ne dogodi, upozorili su da će blokirati cijelu FBiH”, javlja N1.

Tokom dana su demobilisani borci zahtjevali da se sastanu s Jasenkom Tufekčićem, potpredsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH. S njim su željeli razgovarati o sazivanju sjednice oba doma Parlamenta FBiH na kojima bi bio usvojen Zakon.

Nazil Velić demobilisani borac u izjavi za N1 kazao da je donesena jednoglasna odluka da ako se do 12:55 sati “stvari ne pomaknu sa mrtve tačke slijede protesti’.

“Cijeli dan smo proveli u Parlamentu. Nismo dolje imali s kim da razgovaramo zato što je Parlament bio prazan. Mi smo se vratili u kamp. Ovdje nas je dvadesetak iz različitih općina. Donijeli smo jednoglasnu odluku da ćemo ponovo u ponedjeljak doći u Parlament i pokušati riješiti ovo oko Komisije i oko sazivanja sjednice. Ukoliko u ponedjeljak naša ekipa ne uspije dolje ništa postići donijeli smo jednoglasnu odluku da borce u 12:55 sati pozovemo na masovne proteste, blokadom Federacije”, kazao je Velić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.