Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vasyl Kyrylych

Ukrajinski ambasador o dodjeli ordena Putinu: Teroristi nagrađuju teroriste

dodik – putin – screenshoot (1)

“Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i teroristu i slugu”, napisao je on na Twitteru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas odlikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina ordenom ovog entiteta. Ukrajinski ambasador u BiH i Hrvatskoj Vasyl Kyrylych se oglasio tim povodom.

Dodik je jedan od rijetkih političara koji održava veze sa Rusijom i koji posjećuje Putina s obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu koja je do sada odnijela mnoge nevine živote.

Cijeli svijet Dodika vidi kao “Putinovu marionetu”, a brojni svjetski mediji su u čudu danas prenijeli vijest o dodjeli zasluga čovjeku koji je u ovom trenutku kriv za najveća stradanja koja se dešavaju. U tom tonu komentarisao je i ukrajinski ambasador, na pomalo poetičan način.

“Teroristi nagrađuju teroriste. Sluge nagrađuju svoje gospodare. I prvima i drugima upravlja strah. S vremenom taj strah izjeda i teroristu i slugu”, napisao je on na Twitteru.