Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Praznici

Ukupno sedam neradnih dana za Novu godinu, u jednom entitetu dva, u drugom pet

FNA_115646

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je Federalnog ministarstva rada i socijalne politike

Povodom obilježavanja praznika Nove godine srijeda i četvrtak, 1. i 2. januar 2020. godine, bit će neradni dani.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je Federalnog ministarstva Povodom obilježavanja praznika Nove godine srijeda i četvrtak, 1. i 2. januar 2020. godine, bit će neradni dani.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Iz tog ministarstva pojašnjavaju da je Zakonom o praznicima (SFRJ), koji se primjenjuje kao federalni zakon, propisano da je Nova godina praznik koji se obilježava dva dana, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Neradni dani u Republici Srpskoj u povodu Nove godine su 1. i 2. januar 2020.

– Na osnovu odluke Vlade o načinu obilježavanja i praznovanja Dana RS neradni dan je 9. januar 2020. godine – navodi se u saopćenju iz Ministarstva uprave i lokalne samopuprave RS.

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta 6. i 7. januara.

U dane praznika ne rade entitetski organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i osobe koje profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.