Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boravio u neumu

Ulazi li Zdravko Mamić na čamcu u Hrvatsku?! (FOTO)

mamic neum

Iz Hrvatske su najavili da će ponovo prema nadležnim u BiH biti zatraženo izručenje Mamića, vezano za ovaj najnoviji slučaj

Susjednu Hrvatsku potresa veliki pravosudni skandal, nakon što su pohapšene sudije Županijskog suda u Osijeku, koji su bili involvirani u “slučaj(eve) Mamić”.

Dvojici osječkih sudaca Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću, te poduzetniku Dragi Tadiću sudac istrage odredio je u četvrtak istražni zatvor, dok je sudiju Darka Krušlina pustio da se brani sa slobode, kao i braću Mamić koji su trenutno u BiH u bjekstvu.

Hapšenje spomenute četvorke stiglo je nakon što je Zdravko Mamić, pravomoćno osuđeni za izvlačenje novca iz zagrebačkog Dinama, tužiteljstvu dostavio dokaze protiv sudaca koje je potom otvoreno prozivao za korupciju u javnim istupima i na društvenim mrežama.

Iz Hrvatske su najavili da će ponovo prema nadležnim u BiH biti zatraženo izručenje Mamića, vezano za ovaj najnoviji slučaj. No, malo ko vjeruje da će Mamići biti izručeni.

I dok USKOK vodi istragu, Mamić je danas snimljen u Neumu.

– Došao je u čamcu iz pravca brda preko. Pola Neuma ga je pozdravilo, ne krije se, kazao nam je naš izvor koji nam je poslao i dvije fotografije.

– Sjedio je dugo u hotelu Vapore, možda i tri sata, u društvu nekoliko muškaraca. U nekoliko navrata je telefonirao. Zvao je nekoga i psovao mu. Čuo sam kako govori “nisam te nazvao da mi kažeš šta ne može, nego da mi pomogneš”, priča naš izvor iz Neuma.

Mamić je Neum napustio u čamcu u kojem je i došao.

– Pokupili su suncobrane s plaže kada je počela padati jaka kiša i otplovili su prema Pelješkom mostu, kazao je izvor Fokusa.