Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dan državnosti BiH

Ulice Sarajeva ukrašene državnim zastavama

zastavice bih (1)

U vogošćanskim ulicama Jošanička i Omladinska u postolja na stubovima javne rasvjete također su postavljene državne i općinske zastave

U susret 25. novembru, Danu državnosti Bosne i Hercegovine, ulice Sarajeva ukrašene su državnim zastavama.

Na stotine državnih zastava postavljeno je u glavnim sarajevskim ulicama Ferhadija i Maršala Tita, ali i u drugim ulicama glavnog grada BiH.

Za njihovo postavljanje zaduženo je Kantonalno javno komunalno preduzeće “Park” i jedinica specijalizirana za dekoriranje ulica i trgova povodom državnih, međunarodnih i vjerskih praznika, ali i značajnih kantonalnih ili općinskih datuma.

U vogošćanskim ulicama Jošanička i Omladinska u postolja na stubovima javne rasvjete također su postavljene državne i općinske zastave.

Kako je najavljeno iz tog preduzeća, državnim zastavama ukrasit će i ulice od Velikog parka te ulicom Zmaja od Bosne, Bulevarom Meše Selimovića i Džemala Bijedića te ulicom Obala Kulina bana do Vijećnice.

Posebna pažnja bit će posvećena i vanjskim prostorima u blizini lokacija na kojim će se u ponedjeljak, 25. novembra u Sarajevu održavati svečanosti povodom Dana državnosti BiH.

Zastave će ostati u ulicama do sredine naredne sedmice nakon čega će uslijediti njihovo uklanjanje te izvršene pripremne radnje jer će početkom decembra na tim lokacijama početi postavljanje ukrasa u susret Novoj godini.