Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekopak

Uličnom akcijom u Sarajevu obilježen “Dan planete Zemlje”

ekopak334

Ekopakova edukacija najusmjerenija prema najmlađima

Ulična akcija “Ambalažu za cvijet i svijet će opet biti lijep” povodom obilježavanja “Dana planete Zemlje” održana je danas u Sarajevu u organizaciji Društva Ekopak.

Pored edukacije o osnovama reciklaže i pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, građani koji su donijeli pet komada bilo koje ambalaže i odložili ih u predviđene posude, dobili su prigodan poklon.

Predstavnik Ekopaka Zoran Rifelj kazao je da je cilj akcije jačanje svijesti građana o pravilnom odlaganju ambalaža i ambalažnih otpada te dodao da su danas s građanima razgovarali o toj temi.

Poručio je da građani trebaju naučiti pravilno odlagati ambalažu te je istakao važnost kontinuirane edukacije. Smatra da je svijest građana o pravilnom odlaganju otpada u Bosni i Hercegovini zadovoljavajuća, ukoliko imaju potrebnu infrastrukturu.

Dodao je da je Ekopakova edukacija najusmjerenija prema najmlađima, te da će sutra djeca sarajevske Osnove škole “Safija Sarajlić” imati priliku na inovativan i zabavan način naučiti o važnosti recikliranja i odvojenog odlaganja ambalažnog otpada.

Podsjetio je da je Ekopak prvi ovlašteni operater za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u BiH, a cilj im je da ispunjavaju uvjete za reciklažu.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na poboljšanje kvalitete životne sredine.