Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slobodan vasković

Koja je uloga lažnog ujaka u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića

aljosa borkovic – davor dragicevic

Kada se sagledaju izjave Lukača i Dodika, moglo bi se zaključiti da su obojica u kući Davora Dragičevića stalno “odvlačeni u stranu” da im se nešto “u povjerenju kaže”, što je notorna laž

Aljoša Borković, saradnik MUP RS, perač novca i prljavi haker, ima veoma važnu ulogu u,  kako je dosad utvrđeno, prikrivanju ubistva Davida Dragičevića, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Borković, kojeg su Dragan Lukač, komandant hunte, a potom i Milorad Dodik proglasili za “Davidovog ujaka”, iako on to nije, dugogodišnji je saradnik MUP RS i njegova uloga u zataškavanju ubistva Davida vrlo je prljava i krajnje neljudska, posebno s apsekta da je bio blizak porodici Dragičević i da su mu oni vjerovali, navodi Vasković.

Pokazalo se to velikom greškom, a Borković, kum prljavog inspektora Bojana Karanovića, je saučesnik u značajnim manipulacijama i podmetanjima nekih od visokih pripadnika MUP RS, tokom istrage ubistva Davida Dragičevića, koja su porodicu ubijenog mladića nerijetko, tokom njihove istrage o nestanku, kasnije i ubistvu sina, vodila u potpuno pogrešnom pravcu.

Baviću se detaljno i ulogom Karanovića, za kojeg nije utvrđeno gdje se nalazio u noći 17/18. marta 2018. godine, kada je David otet, potom prebijen, mučen i nakon toga surovo likvidiran.

Narednih dana baviću se ponovo i ulogom Borkovića u slučaju teškog ubistva Davida Dragičevića, a prije toga podsjećanje na dio činjenica koje sam već objavio o, izvan svake razumne sumnje, saučesniku u zataškavanju.

Haker, kriminalne prošlosti, Aljoša Borković je saradnik MUP-a RS, njihova “krtica”, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa porodicom Dragičević, ni Davorom ni sa Suzanom, posebno ne ikakav “ujak”.

Aljoša Borković, haker koji ima bogatu kriminalnu prošlost, po svemu sudeći i sadašnjost, je saradnik MUP-a RS, a nije ni u kakvom krvnom srodstvu sa Davorom Dragičevićem niti Suzanom Radanović, roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Borkovića je prvo za “Davidovog ujaka” proglasio Dragan Lukač, na sjednici Narodne skupštine RS, održane 10. maja ove godine, a za “ujaka” ga je potvrdio Milorad Dodik u emisiji “Ćirilica”, 16.07.2018. Neistinita je i jedna i druga tvrdnja i prelako je dokazivo da narečeni ne govore istinu.

Lukač je tada rekao: “Njegov (Davidov, op.aut.) otac (Davor, op.aut) je ovdje rekao da nije narkoman. Ja mu ne zamjeram zbog toga. Ali sada ću reći drugu stvar; Kada sam bio kod njega kući, kada smo pričali o svemu ovome, bilo je prisutno deset ljudi, Davor Dragičević mi je rekao da zna da njegov sin duva, da koristi marihuanu, a njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS i koji je pokrenuo na mrežama ovu priču… govorim o ovome da je isti taj njegov ujak, kad smo bili u kući, pozvao me u stranu, pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada i rekao mi: Ja znam da je David koristio LSD, ali roditelji to ne znaju”.

Krajnje je degutantno i neljudski na ovakav način govoriti o Ubijenom Dječaku, posebno što su to laži, jer postoje validni dokazi – toksikološki nalazi koji potvrđuju da ubijeni David Dragičević, prije nego je likvidiran, nije koristio nikakve narkotike.

Na ovaj način nastavljen je prljavi ručni rad MUP-a RS, započet još na presu 26. marta, kada su javno date instrukcije kako da se zataška ubistvo Davida Dragičevića i zaštite naručioci, ubice i saradnici.

Kada se sagledaju izjave Lukača i Dodika, moglo bi se zaključiti da su obojica u kući Davora Dragičevića stalno “odvlačeni u stranu” da im se nešto “u povjerenju kaže”, što je notorna laž.

Posebno je interesantna Lukačeva izjava. U njenom prvom dijelu on kaže: “A njegov ujak Aljoša, lice koje smo mi inače privodili zbog hakerskih napada u MUP RS…”, da bi u drugom dijelu iste izjave značajno ublažio retoriku spram Aljoše, navodeći: “pošto znam čovjeka iz nekog ranijeg vremena iz grada”!

Očito je da Lukač zna Aljošu jako dobro “iz grada” i Aljošu kriminalca, što i nije za čuditi, jer je Borković saradnik MUP-a RS.

Istina je da Borković jeste bio u kući Dragičevića, pošto je slovio kao njihov prijatelj, ali se, u međuvremenu, pokazalo da je daleko od toga.

Borković je, kako stvari stoje, bio MUP-ova “krtica” u porodici Dragičević i bio je, između ostalog, zadužen i za pokrivanje notornih laži, gnusoba i podlih podvala, koje su izgovorili Lukač i Dodik.

Za šta je sve još Borković bio zadužen od svojih naredbodavaca iz MUP-a RS saznaće se vrlo brzo, a bitno je napomenuti da on jeste uhapšen 2011. godine u akciji “Košnica”.

Iako je bio osumnjičen za pljačku stotina hiljada KM, Borković nikada nije bio optužen, niti presuđen za nedjela koja je počinio kao haker-kriminalac.

Umjesto da sjedne na optuženičku klupu, da mu se oduzme novac koji je opljačkao širom svijeta, Borković je počeo da radi kao saradnik MUP RS.

Sada je pitanje koje poslove Borković radi za čelnike MUP RS??? Da li su među tim “poslovima” i hakerski napadi na kritičare vlasti, poput onog velikog septembarskog 2017. godine?

Da li Borković za pojedince iz MUP RS radi na “poslovima” sa novcem i ako radi, kakvi su to poslovi?!

Opširnije o svemu pročitajte na blogu Slobodana Vaskovića.