Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri stalna trkača

Ultamaratonci iz Vukovara stigli u Potočare

ultramaraton – vukovar – srebrenica – fena (1)

Jedan od učesnika ultramaratona je i Boban Pantović iz Beograda koji kaže da svi trebaju da rade na toleranciji i to je jedino rješenje

Učesnici jedanaestog ultramaratona Vukovar-Srebrenica stigli su u Potočare, a voditelj programa ultramaratona Ekrem Bećirović rekao da je i ove godine sve prošlo vrlo uspješno.

– Imali smo četiri stalna trkača sa Ovčare do Potočara, u prvoj etapi pridružili su nam se deset trkača, i imali smo trkače iz Osijeka i Tuzle. Momci su pretrčali 227 kilometara za pet dana u pet etapa. Trčali su pet dana do Potočara i odali počast nevino ubiijenim žrtvama – kazao je Bećirović.

Jedan od učesnika ultramaratona je i Boban Pantović iz Beograda koji kaže da svi trebaju da rade na toleranciji i to je jedino rješenje.

– Djecu trebamo odgajati sa empatijom, to je jedini pravi put i svi moramo pokazati primjerom da ne dozvolimo da se ove žrtve zaborave – poručio je.

Dražen Čućić iz Osijeka je pretrčao svoj deveti ultramaratona,a ističe da će za Srebrenicu trčati dok je živ.

Cilj ultramaratona koji je jedanaesti put put organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, jeste da domaćoj i svjetskoj javnosti pošalju poruku da se zlo koje se desilo u Vukovaru, a završilo genocidom u Srebrenici, više nikada i nikome nigdje ne desi i ponovi.

Ove godine cijelu dionicu trčali su Duško Štrbac, Boban Pantović, Robert Kasumović i Dražen Ćućić. Trkačima sa Ovčare pridružili su se na dionici Vukovar-Vinkovci Ivan Galović, Slavko Janjić, Domagoj Šeremet, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Damir Markota, Kristijan Anđelić, Jasna Pavičić i Katarina Banda.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i gradonačelnicom Grada Sarajeva Benjamine Karić.