Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature do 30 stepeni

Umjesto proljeća stiže nam ljeto: Pripremite kratke rukave, slijedi temperaturni šok!

vrucina vrijeme toplo
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u zapadnim područjima registrovana je i slaba kiša.

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stepeni.

Stiže zatopljenje

Kako javlja BHmeteo, vrijeme je da pripremimo kratke rukave! Umjesto proljeća kao da će doći ljeto, a najavljen je i temperaturni šok. Narednih dana naglo zatopljenje. U zadnja dva dana marta i prve ovogodišnje ljetne temperature koje će se lokalno približiti 30 stepeni. Sve bi to pratio povremeno pojačan južni vjetar.

Obzirom da se radi o južini, ne treba očekivati značajniju stabilizaciju vremena u narednom periodu.

Već sutra novo naoblačenje donosi lokalno kišu, dok bi u srijedu i noći na četvrtak bilo i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Kao i obično pri južini, padavine će se najviše držati Hercegovine i zapadnog dijela Bosne.

Pripremite kratke rukave! Narednih dana naglo zatopljenje. U zadnja dva dana marta i prve ovogodišnje ljetne temperature…

Posted by BHMETEO.ba on Monday, March 25, 2024

U ostalim krajevima manje padavina i uz duže sunčane intervale. Vjetar u jačanju i ponovo će širom zemlje imati jake udare.

Od petka do ponedjeljka stabilnije vrijeme uz više sunčanog vremena. Dnevne temperature od 19 stepeni do 25 stepeni. Najtoplije na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne do oko 29 stepeni.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U četvrtak padavine u jutarnjim satima, koje će se pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Nakon čega se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni.

Izvor: FHMZ

U petak malo do umjereno obačano. Ponegdje u južnim i zapadnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar umjeren na momente i pojačan južno smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23 stepena.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.