Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Umrla bh. novinarka Suzana Đozo

suzana-djozo

Skoro cijeli radni vijek provela je u radio novinarstvu

Poznata bosanskohercegovačka radio novinarka Suzana Đozo je umrla, javlja Anadolu Agency.

Đozo je dobitnica najvećeg priznanja Radija BiH “Zlatna značka”. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, smjer Žurnalistika.

Skoro cijeli radni vijek provela je u radio novinarstvu. U periodu 1978–1992. zaposlena na Radio Sarajevu kao novinarka u unutrašnjopolitičkoj redakciji, potom urednica u informativnom programu, urednica vijesti, dnevnika i kontakt-emisija Otvoreni studio i političkog magazina Dežurni mikrofon.

Na takmičenju jugoslavenskih radiostanica u Ohridu 1987. godine za vođenje i uređivanje centralne informativne emisije osvojila drugo mjesto. Od 1992. Radio Sarajevo se transformira u Radio BiH, u kome od 1993. do 1995. godine obavlja dužnost šefice DESK-a.

Nakratko, 1996-1997. radila je i kao redaktor u dnevnom listu “Oslobođenje“. U periodu 1997- 2001. bila je zaposlena na Radiju Stari Grad kao urednica programa, urednica i voditeljica političkih, informativnih, kontakt-emisija, edukatorica mladih novinara. RSG je u tom periodu dvaput (1997. i 1998. godine) proglašavan radiostanicom godine.

Kao autorica 1999. godine osvojila je prvu nagradu Udruženja novinara BiH za radioemisiju (“Zajedno“ RSG) i prvo mjesto u izboru za najbolju radioreportažu Alter media festival “Mostar 99“ (Đorđe Balašević ponovo u Sarajevu). Od 2001. pa do 2011. godine radi u RTVFBiH kao urednica informativnog programa Federalnog radija, a nakon toga, do umirovljenja 2015. kao urednica smjene u DESK-u i autorica reportaža, specijalnih emisija, intervjua.