BiH

saopštenje

United Grupa: TV Hayat radi po diktatu Telekoma Srbija

20/02/2020

"Izražavamo žaljenje što smo onemogućeni da gledaocima iz Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu distribuiramo Hayat TV, jer je očigledno da TV Hayat ne odlučuje o nastavku saradnje, već radi po diktatu Telekoma Srbija", stoji u saopštenju United Grupe

United Grupa je izdala saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

“Bosanskohercegovačka televizija “Hayat” i Telekom Srbija uskratili su program ove televizije mnogobrojnoj dijaspori u svijetu, koji su kanal gledali preko platformi United Grupe.

Vlasnik televizije “Hayat” Elvir Švrakić, koji se do sada javno hvalio da nikada nisu mijenjali “pravac, boju i dres”, ovaj put je donio odluku da napravi ekskluzivni dogovor samo sa Telekomom Srbija koji je u vlasništvu države Srbije i tako uskrati program korisnicima NetTV Plus u dijaspori.

Trogodišnji ugovor United Grupe i TV Hayat istekao je 20. januara, a svi naši pokušaji da od vlasnika Hayata dobijemo ponudu za nastavak saradnje odbijeni su uz obrazloženje da se moramo obratiti Telekomu Srbija, odnosno njihovom M:telu.

Obavještavamo sve građane Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori, da smo već dugo na meti neprofesionalnog ponašanja rukovodstva Telekoma i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji. Upravo zbog toga su svi naši pokušaji da otkupimo pravo za distribuciju programa TV Hayat naišli na potpuno ignorisanje.

Izražavamo žaljenje što smo onemogućeni da gledaocima iz Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu distribuiramo Hayat TV, jer je očigledno da TV Hayat ne odlučuje o nastavku saradnje, već radi po diktatu Telekoma Srbija.

Podsjećamo da na našim platformama možete gledati najgledaniju televiziju u Bosni i Hercegovini NOVA BH sa najboljim serijskim i filmskim programom, kredibilnim informativnim emisijama, ali i najatraktivnijim sportom, jer jedino NOVA BH prenosi utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i Nova Sport kanal sa najpopularnijim sportskim događajima”, stoji u saopštenju United Grupe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.