Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza

Upaljen alarm, očekuju se padavine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (9)

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” za četvrtak je aktivirao žuti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Na području Krajine i sjevera Bosne, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima danas se očekuje dosta magle i niske naoblake. Od poslijepodnevnih sati naoblačenje u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Vjetar u Bosni bit će slab promjenljivog smjera, u Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2 stepena,a na jugu BiH do 5. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 0 i 5,a na jugu BiH od 8 do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti mala do umjerena naoblaka. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -5, a najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Uključen meteoalarm

Evropski meteorološki servis “Meteoalarm” za četvrtak je aktivirao žuti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Žuti meteoalarm je za regije Banje Luke, Bihaća, Prijedora, Sarajeva, Tuzle i Višegrada upaljen zbog niskih temperatura i magle.

Za ostale regije, Foču, Livno, Mostar i Trebinje, žuti meteoalarm je upaljen zbog niskih temperatura.

Vrijeme do kraja sedmice

U petak se očekuje oblačno u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a povećanje oblačnosti u večernjim satima. Krajem dana loklano slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U nedjelju će biti u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.