Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Upaljen alarm za dvije regije u BiH: Zbog obilnih padavina moguće su poplave!

Izlijevanje rijeke Bosne i Željeznice iz korita na lokalitetu općine Ilidža
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelomično vedro, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Više padavina se očekuje tokom noći na nedjelju

Žuti meteoalarm upaljen je danas za dvije regije u Bosni i Hercegovini – Trebinje i Foča. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), od ponoći do 23:59 sati mjestimično obilnije padavine 20-40 mm/24h.

– Budite svjesni. Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode – navode iz FHMZ.

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelomično vedro, povremeno sa slabim lokalnim pljuskovima. Više padavina se očekuje tokom noći na nedjelju.

Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4, a najviša dnevna oko 14 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.