Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Upaljen alarm za veliki dio BiH: Očekuje se novi snijeg i snažni udari vjetra

Snijeg zabijelio ulice Sarajeva
03.12.2019., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg na ulicama u Sarajevu. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Povremeno jaki udari vjetra, jačine 40 do 55 kilometara na sat, očekuju se na području Foče, Trebinja i Livna

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno sa snijegom.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH nešto više padavina se očekuje na istoku i sjeveroistoku Bosne, a slab snijeg moguć je i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od četiri do devet stepeni Celzijusa.

Za većinu područja BiH Meteoalarm je danas izdao žuto upozorenje na jake udare vjetra, odnosno novi snježni pokrivač i klizav kolovoz.

Povremeno jaki udari vjetra, jačine 40 do 55 kilometara na sat, očekuju se na području Foče, Trebinja i Livna.

Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom, kako se navodi, moguće su usljed krhotina koje nosi vjetar.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Temperatura zraka između minus dva i nula.

U utorak se oblačno vrijeme prognozira u Bosni i na sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan, na jugu zemlje od šest do 11 stepeni Celzijusa.

U srijedu će u Hercegovini biti sunčano. U Bosni postepeno razvedravanje prijepodne. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus dva, na jugu zemlje do četiri stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i jedan.

U četvrtak stiže naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati slab snijeg i susnježicu. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje od 6 do 9 stepeni.