Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Upaljen crveni alarm: Dijelove BiH će pogoditi olujno nevrijeme, moguće i aktiviranje klizišta!

oluja vjetar – pixsell
13.05.2019. , Zagreb - Velika oluja poharala zagrebacku Tresnjevku, vjetar rusio kante za smece i drveca. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilne padavine u Hercegovini, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 17 do 23 °C

Na istoku Bosne jutros je sunčano, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 933 hPa, za 11 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u BiH preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilne padavine u Hercegovini, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od 17 do 23 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom. Dnevna temperatura oko 18 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Crveni alarm zbog vjetra

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je za danas crveno upozorenje zbog obilnih padavina, olujnog vjetra i pojave klizišta.

Intenzivne padavine bit će u Hercegovini, te jugozapadnim i centralnim područjima, a olujni vjetar duvat će u cijeloj BiH.

Očekivana količina padavina u Hercegovini, jugozapadnim i centralnim područjima je od 60 do 100 litara po metru kvadratnom.

Olujni vjetar bit će od 80 kilometara na sat, a do kraja dana postepeno će slabiti.