BiH

Obilne padavine

Upaljen crveni meteoalarm za pojedine dijelove BiH

20/11/2018

U Hercegovini će lokalno pasti i do 100 litara kiše

U pojedinim dijelovima BiH danas se očekuju obilne padavine zbog čega je upaljen i crveni meteoalarm.

U našoj zemlji danas će biti oblačno vrijeme uglavnom sa kišom. U ranim jutarnjim satima snijeg ili susnježica mogu padati na području Krajine. Obilnije padavine mogu se očekivati na području Hercegovine i jugozapada Bosne gdje se prognozira između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno i do 100 litara, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će većinom biti jugoistočnog smjera. Na cijelom sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni bit će između 1 i 5°C, a u Hercegovini od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti  između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 17°C. U Krajini se najviša dnevna temperatura zraka prognozira između 2 i 5°C.

Sutra se u BiH očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Od poslijepodnevnih sati prestanak padavina. U Bosni će padavine biti slabe. U Hercegovini može pasti između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni bit će između 2 i 5°C, a u Hercegovini od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

U četvrtak se u većem dijelu Bosne prognozira oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od sredine dana se očekuje u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 2 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 5 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.