Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Upaljen narandžasti meteoalarm: Upozorenje na intenzivne padavine

kisa

Umjereno oblačno vrijeme očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini

Federalni hidrometeorološku zavod izdao je upozorenje na intenzivne padavine. Ovaj narandžasti meteoalarm važi za sjeveroistočna područja i dio centralne Bosne (Tuzla i Zenica), a upozorenje važi do ponoći.

Prema najavama meteorologa očekuju se jače i obilnije padavine od 30-60 mm/24h, lokalno do 80 mm/24h.

Umjereno oblačno vrijeme očekuje se narednih dana u Bosni i Hercegovini.

Jutros je u BiH oblačno vrijeme sa kišom. Najniža temperatura zraka izmjerena je na Bjelašnici i to šest stepeni Celzijusa, a najviša u Neumu 19.

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u dijelovima centralne i istočne Bosne. Tokom dana, postepen prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 stepena, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme očekuje se u srijedu. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.

I u četvrtak se očekuje umjereno oblačno vrijeme i nešto sunčanije na jugu. Krajem dana, ponegdje u sjevernim i centralnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 17 do 24, na jugu i sjeveru do 26 stepeni.