Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FHMZ

Upaljeni alarmi zbog visokih vrućina u BiH: Toplotni val će tek žestoko da udari

Šibenik: I kućnim ljubimcima je vruće i treba im osvježenje
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na području cijele zemlje upaljen je meteoalarm. Narandžasti meteoalarm upaljen je za tri područja: sjever BiH, tuzlansku regiju i Hercegovinu

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 29, a dnevna od 31 do 37, na jugu do 40 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 33.

Upaljen meteoalarm

Na području cijele zemlje upaljen je meteoalarm. Narandžasti meteoalarm upaljen je za tri područja: sjever BiH, tuzlansku regiju i Hercegovinu.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka.

Upozorenje se izdaje za period od 22. do 27. augusta. Maksimalne temperature zraka u tom periodu bit će između 33 i 40 stepeni, lokalno u sjevernim područjima Bosne i u unutrašnjosti Hercegovine i do 42 stepena.

Prognoza za naredne dane

U srijedu će biti sunčano i vruće. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 29, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

U četvrtak sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti slabe lokalne pljuskove. Vjetar slab u sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 29, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stpeeni

U petak također sunčano i vruće. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 40 stepeni.