Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kantonalni sud u Tuzli

Uplaćeno 12,5 miliona eura, Pramod Mittal bez problema sada može napustiti BiH

mittal zatvor

Kantonalni sud u Tuzli izrekao je mjere zabrane koje se odnose na obavljanje funkcija u GIKIL-u koji je u periodu od 2006. do 2015. godine oštećen za 21 milion KM koji je izvlačen iz kompanije

Kantonalni sud u Tuzli danas je donio rješenje kojim je prihvaćena kaucija od tri miliona KM i 11 miliona eura imovinsko-pravnog zahtjeva za Pramoda Mittala, Rajiba Dasa i Paramesha Bhattacharyyija čime će oni izaći na slobodu.

Kantonalni sud u Tuzli izrekao je mjere zabrane koje se odnose na obavljanje funkcija u GIKIL-u koji je u periodu od 2006. do 2015. godine oštećen za 21 milion KM koji je izvlačen iz kompanije.

Sud nije izrekao mjere zabrane kretanja, iako je riječ o stranim državljanima. Prije nekoliko mjeseci iz BiH je pobjegao i raniji direktor GIKIL-a Debashish Ganguly za kojim je raspisana potjernica.

“Ako osumnjičeni pobjegnu, rješenjem će se odrediti da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH. Jemstvo će se ukinuti i u slučaju ako se osumnjičeni uredno ne odazovu na poziv suda ili tužilaštva te će se odrediti da je vrijednost data kao jemstvo prihod budžeta Federacije BiH i u tom slučaju prema osumnjičenima odrediti mjera pritvora”, kaže se u rješenju Kantonalnog suda u Tuzli.

Tužilaštvo TK milionera Pramoda Mittala, člana Nadzornog odbora GIKIL-a Rajiba Dasa i generalnog direktora lukavačke kompanije Paramesha Bhattacharyyu tereti za počinjenje krivičnog djela organizovanog kriminala uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju.