Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kanton Sarajevo

Upozorenje Civilne zaštite: Poduzeti mjere zaštite i spašavanja

nevrijeme sarajevo

Apeluju sugrađanima da na balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli uslijed vjetra ugroziti sigurnost prolaznika

Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo upozorava sva pravne i fizičke subjekte da odmah poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra, s obzirom na to da je Federalni hidrometeorološki zavod za područje cijele Bosna i Hercegovina izdao narandžasto upozorenje za jak vjetar.

Posebno apeluju na pravne subjekte koji izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi uslijed jakog vjetra mogli pasti s krovova objekata, građevinskih skela i time ugroziti sigurnost prolaznika.

Također, apeluju sugrađanima da na balkonima i drugim otvorenim prostorima ne ostavljaju predmete koji bi mogli uslijed vjetra ugroziti sigurnost prolaznika, te da ne parkiraju svoja vozila u blizini velikih stabala.

Općinske službe civilne zaštite trebaju staviti snage zaštite i spašavanja u pripravnost, kao bi bile spremne da reaguju, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.