BiH

PU Banjaluka

Upozorenje građanima da ne dostavljaju lične podatke preko društvenih mreža

24/09/2019

Podaci mogu biti zloupotrebljeni

Policijska uprava Banjaluka upozorava građane da svoje lične podatke ne dostavljaju neprovjerenim licima koji se javljaju na društvenim mrežama i nude nagrade, jer se podaci mogu zloupotrebljavati i da prethodno informacije o eventualnim nagradama i nagradnim igrama provjere na zvaničnim internet stranicama priređivača nagradne igre, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je u prethodnom periodu uočena pojava da su građani dovođeni u zabludu na način da su putem društevnih mreža, najčešće aplikacijom “Messenger” dobijali poruke da su izvučeni kao dobitnici bicikla i da bi preuzeli dobijenu nagradu, neophodno je da pošalju fotografije prednje i zadnje strane lične karte.

“U prethodnom periodu smo upozoravali da su evidentirani slučajevi da su građani dobijale ponude za učešće u nagradnim igrama koje navodno organizuju marketi, banje ili druga pravna lica koja vrše uslužnu djelatnost. Nakon što su obavješteni da su dobili vaučer u određenom novčanom iznosu ili drugu vrstu nagrade, građani su dostavljali lične podatke, a obećanu nagradu nisu dobili”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Dodaje se i da za sada ne postoje saznanja da su lični podaci zloupotrijebljeni.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.