Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

Upozorenje vozačima: Izbjegavajte ove dionice, na njima je dosta snijega

Zimska idila u općini Lokve
20.11.2022., Lokve - Prvi ovozimski snijeg u Gorskom kotaru Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci

Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz pojačanu frekvenciju vozila u blizini gradskih centara.

Skreće pažnja na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm. Izdvajaju se putni pravci: Ripač- Vrtoče, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ, Posušje-Jablanica, Livno-Šujica-Kupres, Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor (Makljen).

Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno-Šuica-Kupres i Bosansko Grahovo-Resanovci.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

I dalje je, zbog snijega i leda, na dionici Risovac-Blidinje-Posušje na snazi zabrana kretanja za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.