Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BIHAMK

Upozorenje vozačima: Kod tunela Vranduk saobraćaj usporen

vranduk

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac – Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko sedam tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Od 25. marta do 17. aprila zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica – Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi – Dvor.