BiH

bihamk

Upozorenje vozačima: Na pojedinim dionicama ima snijega na kolovozu

06/03/2021

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajaju se putevi Glamoč-Mlinište, Bugojno-Kupres-Šuica i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, kao i šire područje Romanije, javlja Anadolu Agency (AA).

U jugozapadnim i zapadnim krajevima skreće se pažnja na jak vjetar. Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje oprezniju vožnju. Napominju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u zonama petlji Kakanj, Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.