BiH

bihamk

Upozorenje vozačima: Neophodan oprez zbog jakih udara vjetra

04/11/2021
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banje Luke i Prijedora

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozače su jutros upozorili na mjestimično jake udare vjetra. Povećana je opasnost od odrona na dionicama puteva u BiH koje vode kroz usjeke, te savjetuju oprezniju vožnju uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banje Luke i Prijedora.

Za danas je najavljen početak radova u mjestu Radanovići, na magistralnom putu Blažuj-Gromiljak, zbog čega će se u vremenu od osam do 16 sati saobraćati usporeno-jednom trakom.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionici Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.