BiH

bihamk

Upozorenje vozačima: Oprez zbog smanjene vidljivosti u kotlinama i uz riječne tokove

12/10/2021
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Zbog velikog broja upita, iz BIHAMK-a vozače podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH stupa na snagu 1. novembra

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravaju na smanjenu vidljivost, a skreću pažnju i na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog velikog broja upita, vozače podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BiH stupa na snagu 1. novembra.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima Donji Vakuf – Jajce (Skela), Žepče – Topčić Polje (Donja Golubinja), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda), kao i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.