BiH

bihamk

Upozorenje za vozače: U zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne pada snijeg

03/12/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Na magistralnom putu Kiseljak - Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega se putnička vozila usmjeravaju na obilaznicu u blizini, dok teretna vozila još uvijek mogu proći, otežano

U zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i u višim planinskim predjelima pada snijeg i zadržava se na kolovozu, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informišu o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Za sada je većina putnih pravaca prohodna, a ekipe putne operative su na terenu i intervenišu na dionicama gdje je to neophodno. Skreću pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnom putu Kiseljak – Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega se putnička vozila usmjeravaju na obilaznicu u blizini, dok teretna vozila još uvijek mogu proći, otežano.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada saobraćaja na magistralnom putu kod Konjica (u naselju Drecelj).

Na putu Vrbaška – Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) završen je dio radova i normalizovano je saobraćanje.

Na magistralnom putu Tuzla – Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Konjic – Jablanica – Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Blažuj – Gromiljak (Radanovići), Doboj – Gračanica (u Klokotnici), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.