Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upravni odbor FENA-e imenovao novog direktora i zamjenika

fena

Upravni odbor Federalne novinske agencije (FENA) imenovao je danas Elmira Huremovića za direktora, a Marka Dragića za zamjenika direktora Agencije.

Elmir Huremović rođen je 1970. godine u Tuzli. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli, iz oblasti digitalne obrade i prijenosa signala, odnosno telekomunikacija. Bogato radno iskustvo, dominantno u oblasti strateškog planiranja i razvoja poslovanja u medijima, stekao je u realnom sektoru.

Poslovnu karijeru započeo je 1996. godine, kada je u Tuzli osnovao Marketinšku agenciju ARTHUR. Producirao je nekoliko stotina tv reklamnih i muzičkih spotova, desetke dokumentarnih i promotivnih filmova, a kao koproducent je bio angažiran i na igranim filmovima.

Radio je kao rukovoditelj u Službi za podršku u BH Telekomu te kao direktor Odjela za informacijske tehnologije u Komercijalnoj banci u Tuzli. Autor je i voditelj brojnih projekata koji se tiču modernih informacionih tehnologija, ispitivanja tržišta i medijskog planiranja, a već nekoliko godina je konsultant domaćim kompanijama u programima podrške Europske banke za obnovu i razvoj.

Marko Dragić je rođen 1957. godine u Prozoru. Na Filozofskom fakultetu u Zadru diplomirao je hrvatski i latinski jezik i književnost. Magistrirao je i doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim što je radio kao profesor hrvatskog i latinskog jezika, obnašao je niz dužnosti u politici i izvršnoj vlasti. Od 1995. do 2002. godine bio je ravnatelj Hercegbosanske novinske agencije (HABENA) te izravno sudjelovao u uspostavi Federalne novinske agencije (FENA).

Autor je deset znanstvenih knjiga te po jednog fakultetskog udžbenika i priručnika. Član je Matice hrvatske, Hrvatskog filološkog društva te Hrvatskog društva za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine. Također je dobitnik brojnih znanstvenih i drugih priznanja u BiH i Hrvatskoj.

Mandat direktora i zamjenika direktora FENA-e je četiri godine.