Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Upriličen dječiji program obilježavanja Dana državnosti BiH (FOTO)

BiH

dd skaka (1)

Dječiji program obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom “Domovina u srcu” upriličen je ove godine po prvi put u organizaciji Grada Sarajeva.

Oko 300 učenika četvrtih razreda sarajevskih osnovnih škola sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom položilo je bijele ruže na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Zatim su učenici u pratnji gradonačelnika prodefilovali centrom grada sa zastavicama BiH i Grada Sarajeva prema Vijećnici, gdje su sa puno ponosa i oduševljenja, svojim porukama i čestitkama domovini BiH ukrasili panoe. “Moja domovina je BiH i ona je beskrajno lijepa”, “Draga domovino ti si moje srce i sjajno sunce”, “Domovino u srcu te nosim“, samo su neke od poruka koje su najmlađi uputili BiH.

U prepunoj auli Vijećnice, učenike je animirao poznati bh. glumac Mario Drmać, a uživali su i u izvedbama tamburaškog orkestra, harmonikaša i malih balerina, polaznika Osnovne muzičke i baletske škole “Novo Sarajevo“. Na kraju programa djeca su obišla muzejsku postavku “Zagrljaj zemlje”.