Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opća bolnica

Urgentni centar od danas na usluzi građanima 24 sata na dan

urgentni koronavirus piksel
30.04.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Opca bolnica Prim. dr. Abdulah Nakas. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Medicinsko osoblje će biti raspoređeno u timove, a bolnički specijalisti pružat će prema trenutnim potrebama usluge iz svoje specijalnosti, kao do sada, saopćeno je iz Opće bolnice

Sedam vrsnih ljekara, specijalista urgentne medicine, potpomognuti sa po jednim ljekarom internistom i hirurgom te medicinskim sestrama i tehničarima, od danas počinju novi način rada na Urgentnom centru Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.

Na usluzi pacijentima koji zahtijevaju sekundarni nivo zdravstvene zaštite biće svaki dan 24 sata u sedmici.

Medicinsko osoblje će biti raspoređeno u timove, a bolnički specijalisti pružat će prema trenutnim potrebama usluge iz svoje specijalnosti, kao do sada, saopćeno je iz Opće bolnice.

Na osnovu dogovora postignutog između domova zdravlja, Hitne medicinske pomoći i Opće bolnice juče je uspostavljen „ evidencijsko-informacijski sistem“, kako bi se u svakom trenutku znao broj raspoloživih slobodnih kapaciteta u Bolnici i o tome će svoje kolege iz primarne zdravstvene zaštite izvještavati dva puta dnevno, u 7.30 i 19 sati. Zbog transparentnosti, isti izvještaj će se proslijeđivati i Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, MUP-u KS i Tužilaštvu, a prema Uputstvu o postupanju uposlenika Opće bolnice.