Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uručen građevinski materijal RVI TK

RVI materijal1111

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su danas u Tuzli predstavnicima Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona uručili građevinski materijal, koji je trajno oduzet presudom Kantonalnog suda u Tuzli, a u cilju rješavanja stambenog pitanja članova Saveza.

Riječ je o 8.800 komada blokova cigli i 2.800 komada betonskih blokova.

Tim činom Agencija je još jednom pokazala ozbiljnost u provođenju Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine, naročito zbog činjenice što se na ovaj način ostvaruje svrha provođenja Zakona.

Istovremeno, ide se ukorak s praksama zemalja članica Evropske unije da imovinska korist pribavljena krivičnim djelom koja je oduzeta od učinilaca, bude poklonjena institucijama koje se bave humanitarnim i drugim radom. Time se doprinosi očuvanju i razvoju društvenih vrijednosti, čime se javnosti šalje jasna slika da se kriminal ne isplati.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, na 133. sjednici, održanoj 21.12.2017. donijela odluku o poklonu građevinskog materijala Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Agencije, prenosi Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.