Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uručena mašina za čišćenje snijega specijalnoj jedinici MUP-a KS

BiH

op_centar-masina_ciscenje_snijega

U krugu Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, u četvrtak je pripadnicima ove jedinice uručio mašinu za čišćenje snijega.

Naime, Općina Centar je izdvojila 5.129 KM za nabavku mašine za čišćenje snijega i ustupila je na korištenje Jedinici za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo.

Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar da snažno podržava rad organa sigurnosti i izdvaja značajna sredstva iz budžeta za ulaganje u policijske strukture.

Načelnik Ajnadžić je prilikom primopredaje mašine istakao kako je Općina Centar u proteklih nekoliko godina za opremanje policijskih struktura izdvojila više od 220.000 KM, a s ovakvom podrškom, kako je to naglašavano, nastavit će i u budućnosti.

– Ova donacija je nastavak uspješne saradnje lokalne zajednice i predstavnika organa sigurnosti. Nadam se da će vam ova mašina biti od pomoći da očistite poligone, ali i da izađete u susret lokalnom stanovništvu za pomoć u čišćenju snijega i izvan vašeg kruga. Policajcima smo nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti – istakao je Ajnadžić.

Komesar Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo Fatmir Hajdarević kazao je da im je mašina za čišćenje snijega bila neophodna jer su imali svakodnevne probleme zbog obilnih padavina.

– Uime MUP-a Kantona Sarajevo, Jedinice za specijalističku podršku i u svoje ime zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na ovoj donaciji koja će nam umnogome olakšati rad…- dodao je Hajdarević, saopćeno je iz općinske pres-službe.