Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nagrađene i škole

Uručene diplome i nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH 

Foto: Hazim Aljović/FENA

Ponosna sam što danas slavimo njihove uspjehe koji predstavljaju nadu za budućnost ove zemlje – rekla je Duraković

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković danas je u Sarajevu uručila diplome i jednokratne novčane nagrade za 54 najbolja učenika osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2022/2023.

Duraković je naglasila da će resorno ministarstvo nastaviti provoditi aktivnosti za najbolje učenike sa svim školama u BiH u želji da prvenstveno ta djeca ostanu u BiH i da znanje zadržimo u zemlji.

-Ponosna sam što danas slavimo njihove uspjehe koji predstavljaju nadu za budućnost ove zemlje – rekla je Duraković.

Izrazila je nadu da će ih današnje nagrade potaći da dalje tragaju za znanjem i dodala da vjeruje da će postići puno jer podrška neće izostati.

Lucija Vujica koja je završila OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” u Ljubuškom zahvalila je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke što je prepoznalo trud i uspjeh učenika i što ga promoviše na način koji će motivirati buduće generacije.

Učenik 4. razreda Srednje tehničke škole u Bugojnu Enis Prijić naveo je da je danas važan dan kada se afirmiše uspjeh najboljih učenika jer će oni sutra graditi Bosnu i Hercegovinu.

Također, Duraković je na svečanosti uručila priznanja i za 55 osnovnih i srednjih škola koje su davale podstrek da učenici postignu vrhunske rezultate.