Sarajevo

Uručene zahvalnice prijateljima SOS Dječijih sela: Svako dijete treba porodicu

zahvalnice

Pored prijatelja u korporativnom svijetu, protekle godine su bile u znaku podrške medija iz cijele BiH

Predstavnicima medija i kompanije uručene su danas u Sarajevu zahvalnice za posvećenu i kontinuiranu podršku radu SOS Dječijih sela BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas je podsjećeno da je u proteklim godinama ukupno 4.661 kompanija barem jednm uplatila donaciju. Najmanji pojedinačni iznos donacije je jedna konvertibilna marka, a najveći 112.851 KM. Među ovim kompanijama ima onih koji su čak 99 puta uplatili donaciju ili onih koji su 16 godina zaredom najbolji prijatelji SOS porodice.

Pored prijatelja u korporativnom svijetu, protekle godine su bile u znaku podrške medija iz cijele BiH. Među medijima koji su pružali iznimnu podršku, profesionalno izvještavajući, štiteći identitet maloljetne djece, aktuelizirajući teme važne za polje socijalne politike, apelirajući na poštivanje prava djece je i Anadolu Agency, kao i portal Fokus.ba.

Amir Omanović, nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH, podsjetio je da već 24 godine rade u BiH.

“Ovaj put smo odlučili da pozovemo prijatelje i da im se zahvalimo jer ne bi bilo moguće da radimo ovo po čemu smo prepoznati bez podrške prijatelja”, pojasnio je Omanović.

Njihov cilj je, kako je kazao, da osiguraju da djeca odrastaju u toplom porodičnom okruženju, okružena ljubavlju, brigom i osjećajem sigurnosti.

“UN konvencija o zaštiti dječijih prava, SOS misija, pa i misija mnogih drugih sestrinskih organizacija u svojim vizijama imaju da svako dijete treba porodicu. Naš osnovni cilj je da pokušamo djeci bez roditeljskog staranja omogućiti porodicu, da odrastaju u porodičnom okruženju. U BiH radimo sa preko 800 porodica, sa više od 1.500 djece, podržavamo ostanak djece u tim porodicama”, poručio je Omanović.