BiH

Nancy J. Eslick

USAID za BiH: Sutra podjela pomoći stanovnicima općina Breze i Vareša

07/05/2020

Bit će izvršena primopredaja paketa hrane i higijenskih potrepština za stanovnike tih lokalnih zajednica koji su najviše ugroženi pandemijom

Direktorica USAID-a za Bosnu i Hercegovinu Nancy J. Eslick sutra će posjetiti Brezu gdje će prisustvovati podjeli pomoći koju je USAID obezbijedio za bh. građane tokom pandemije COVID-19.

Eslick će dočekati načelnici Breze Munib Zaimović i Vareša Zdravko Marošević i direktor Centra za socijalni rad Breza Osman Salkić.

Bit će izvršena primopredaja paketa hrane i higijenskih potrepština za stanovnike tih lokalnih zajednica koji su najviše ugroženi pandemijom.

USAID je u okviru mirovnog projekta PRO-Budućnost koji provodi organizacija Catholic Relief Services (CRS) sa partnerima, osigurao pomoć tokom pandemije COVID-19 za više od 50 lokalnih zajednica u BiH u vrijednosti preko 80.000 KM.

Nabavljeno je oko 1.200 paketa hrane i osnovnih higijenskih potrepština, dezinfekcijska sredstva, medicinska posteljina, repromaterijal za maske, šivaće mašine te hrana za javne kuhinje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.