Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro konkurs za prijem 120 policajaca u Sarajevu

FBiH će biti bogatija za 117 novih policajaca i 13 mlađih inspektora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 1. septembra ove godine će raspisati konkurs za prijem 120 policijskih službenika.

Ovu informaciju potvrdio je Vedran Mulabdić, ministar MUP-a KS.

– Vodit ćemo računa da primimo što stručnije, sposobne i visoko moralne ljude, kakva treba i da bude policija. Tokom konkursne procedure će biti maksimalna transparentnost – kazao je Mulabdić za Avaz.

Podsjećamo, iz Uprave policije su u pripremljenom materijalu tražili mogućnost za prijem 180 policijskih službenika u činu policajac, ali im je na sjednici Vlade Kantona Sarajevo u junu ove godine odobreno raspisivanje oglasa za njih 120.

Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo ostavljena je mogućnost da se i u narednoj 2018. godini raspiše oglas za prijem dodatnog i u tom trenutku potrebnog broja policijskih službenika.

Planirano je da se procedura prijema policijskih službenika okonča do kraja ove godine, kako bi s početkom 2018. godine započeli proces obuke koja traje godinu, i to prvih šest mjeseci teoretske, a drugih šest praktične nastave. Nakon obavljene obuke, policajci će svoj prvobitni probni radni odnos započeti s početkom 2019. godine.