Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro počinje izgradnja sportskog terena na Mihrivodama

BiH

DSC_0025

Turska općina Fatih i Općina Stari Grad Sarajevo će sa 116.000 KM finansirati izgradnju modernog sportskog terena za mali fudbal i košarku na Mihrivodama, u neposrednoj blizini Tekstilne škole.

Općina Fatih sufinansirat će realizaciju projekta “Izgradnja sportskog terena Bijela bašča” iznosom od 86.000 KM, a Općina Stari Grad izdvojit će 30.000 KM.

Na spomenutoj lokaciji na Mihrivodama nalazi se staro, oštećeno igralište koje će biti srušeno i na njegovom mjestu sagrađeno novo.

Projekt predviđa formiranje sportske plohe za mali nogomet i košarku dimenzija 30×16,30 metara, kao i postavljanje klupa za sjedenje posjetitelja.

Također, planirano je postavljanje zaštitne ograde visine šest metara sa ulaznim vratima, a sportsko igralište će prvi put realizacijom projekta dobiti rasvjetu, koja će građanima omogućiti rekreaciju i u noćnim terminima.

Projektom je predviđena izgradnja parking prostora kapaciteta 10 parking mjesta, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Za projekt su osigurane sve potrebne dozvole, a odmah nakon potpisivanja sporazuma o realizaciji sa Općinom Fatih, uslijedit će izbor izvođača radova.

Nedovoljan broj sportskih terena na području općine Stari Grad Sarajevo umanjuje mogućnost za bavljenje sportom djece i omladine, te će izgradnja sportskih terena predstavljati jedan od strateških prioriteta te općine.