BiH

parlament

Uskoro povećanje plata pripadnika OSBiH?

17/01/2020

U vrijeme usvajanja ovog zakonskog prijedloga u Predstavničkom domu procjene su bile da je za njegovu realizaciju potrebno 9,3 miliona KM

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu Prijedlog zakona o povećanju plata za vojnike i podoficire u Oružanim snagama BiH, zakazana je za četvrtak, 23. januar.

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, na prijedlog Borjane Krišto usvojio je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u prethodnom sazivu i uputio ga Domu naroda u dalju proceduru.

U obrazloženju Prijedloga zakona, Krišto je navela da se na ovaj način želi poboljšati status zaposlenim vojnim licima koji imaju najniži koeficijent za obračun plate, a koji u ukupnoj vojnoj strukturi zaposlenih vojnih lica u Oružanim snagama BiH čine 80 odsto ljudstva, te zaustaviti negativan trend napuštanja ove službe.

U vrijeme usvajanja ovog zakonskog prijedloga u Predstavničkom domu procjene su bile da je za njegovu realizaciju potrebno 9,3 miliona KM.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.