Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskoro semafor na raskrsnici ulica Safeta Hadžića i Sulejmana Pačariza

dizdar_hajric

Na raskrsnici ulica Safeta Hadžića i Sulejmana Pačariza Hodže, u Švrakinom Selu, uskoro će biti postavljen semafor, kako bi se poboljšala sigurnost za sve učesnike u saobraćaju.

Tim povodom, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za investicije i infrastrukturu Hamdija Dizdar i direktor firme „Step“ d.d. Midhat Hajrić, potpisali su danas u zgradi Općine ugovor o izvođenju radova na semaforizaciji pomenute raskrsnice.

Vrijednost projekta iznosi 40.000 KM. Od toga je Općina Novi Grad Sarajevo izdvojila 17.000 konvertibilnih maraka, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo 10.000 KM, a Direkcija za puteve KS-a 13.000 KM.

Kako je pojasnio Hamdija Dizdar, u ovom dijelu naselja nema semafora, postavljen je jedan pješački prelaz koji učesnici u saobraćaju najvećim dijelom ne poštuju.

„Zbog velikog broja poziva građana odlučili smo da na ovoj raskrsnici postavimo semafor, kojim će biti olakšano odvijanje pješačkog i motornog saobraćaja. Želja nam je da ovim projektom obezbjedimo sigurnost svih učesnika u saobraćaju, a posebno djece i učenika, koji iz padinskog dijela Švrakina Sela idu u osnovnu školu na Alipašinom Polju i druge škole“,
istakao je Dizdar.

Direktor firme „Step“ Midhat Hajrić kazao je da će obaveze koje je preuzela ova firma završiti u planiranom vremenskom periodu.

Nosilac aktivnosti na realizaciji radova je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.