BiH

kanton sarajevo

Uskoro vakcinacija i u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš

16/08/2021

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju da se revakcinacija građana vakcinisanih van Kantona Sarajevo i dalje se vrši na Zetri, isključivo vakcinom AstraZeneca

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za realizaciju vakcinacije protiv COVID-19 u Kantonu Sarajevo obavještavaju građane da od ponedjeljka, 23. augusta počinje vakcinacija bez najave na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine raspodjela vakcina Sinopharm će se izvršiti tokom ove sedmice prema svim kantonima. U skladu s tim, u navedenim domovima zdravlja na raspolaganju će se naći vakcine ovog proizvođača.

Na vakcinalnom punktu na Zetri nastavlja se vakcinacija i revakcinacija kao i prethodnih dana. Svaki dan od 08 do 20 sati, bez najave, mogu doći svi punoljetni građani Kantona Sarajevo.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju da se revakcinacija građana vakcinisanih van Kantona Sarajevo i dalje se vrši na Zetri, isključivo vakcinom AstraZeneca, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.