Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bura u javnosti

Usporeni snimak: Šta je rekao Hadžifejzović za Dodika – umiri ili ubije?

senad hadzifejzovic ss

Senad Hadžifejzović se sinoć oglasio o ovoj temi, te pozvao, kako je rekao, “sve audio-ton-doktor-majstore svijeta da utvrde, daju dijagnozu da RAK glumi da ima rak slušnog organa”

Vlasnik i urednik Face TV Senad Hadžifejzović podigao je buru u javnosti nakon što je u emisiji upitao gosta, analitičara Dušana Janjića, o Miloradu Dodiku.

Jedni tvrde da je Janjića upitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, ubije”, a drugi, što pokazuje i usporeni snimak, da je pitao da li je rješenje da se Dodik “smijeni, smiri, umiri”.

Nakon emisije je reagovao direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH Draško Milinović, najavivši rigorozne mjere protiv Face TV i ustvrdivši kako je “jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija”.

“Ovo sad je nešto što će vjerovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mjera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK-u već vidjeli da Face televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim mjerama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da djelujemo”, rekao je Srni Milinović.

Hadžifejzović: Istinom ubijati laži

Senad Hadžifejzović se sinoć oglasio o ovoj temi, te pozvao, kako je rekao, “sve audio-ton-doktor-majstore svijeta da utvrde, daju dijagnozu da RAK glumi da ima rak slušnog organa, uha”.

Dodao je da ni u ratu nije rekao “ubiti”, a ni u miru, te da “istinom treba ubiti laži”. Cijeli Hadžifejzovićev odgovor možete pročitati ovdje.

Ćudić: Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika

Povodom sankcija Senadu Hadžifejzoviću koje je najavio Draško Milinović, direktor RAK-a, zbog optužbi da je Hadžifejzović navodno pozvao na ubistvo Milorada Dodika, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

„Podsjećam da je Draško Milinović na čelo RAK-a došao nakon što je bio direktor RTRS-a. Naša zastupnica Mirjana Marinković-Lepić upozoravala je da on ne smije biti imenovan za direktora RAK-a jer je sam RAK Radioteleviziji Republike Srpske izrekao 11 izvršnih mjera upravo za Milinovićevog mandata. Milinović je dobio i ličnu novčanu kaznu kao odgovorna osoba. Sad osoba koja je od RAK-a kažnjavana upravlja tim istim RAK-om.

Milinović je postao direktor RAK-a kao zaslužni SNSD-ov kadar jer je RTRS pretvorio u medijski bastion te stranke. Cenzuriranje opozicije, zataškavanje počinilaca ubistva Davida Dragičevića, negiranje genocida samo su neka od nečovještava koja su se dešavala za vrijeme Milinovićevog mandata zbog kojih je dobio funkciju direktora RAK-a. Njegovo imenovanje za direktora RAK-a podržali su tada i ministri SDA u Vijeću ministara.

Ovo je razlog zašto ista trojka ne smije ponovo formirati vlast. Moramo osloboditi RAK i ostale državne institucije od ljudi koji uništavaju sve u ovoj zemlji.

Jasno je da Hadžifejzović nije pozivao na ubistvo Dodika, baš kao što je jasno da Milinović poziva na ubistvo kritičke misli i slobode govora. Ne smijemo im to dopustiti”, poručila je Ćudić.

Puljić: Uz Senada 100 posto

Na cijelu situaciju reagovao je i poznati bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere, Ivica Puljić.

“Senada Hadžifejzovića poznajem 40 godina. Nismo se nas dvojica slagali oko kompliciranih stvari. Ali, jedno je sigurno – Senad nije glup čovjek i nije nasilnik. Pogledao sam i preslušao 5, 10, 15 puta. Rekao je umiri. Smjeni, smiri, umiri… Ja sam uz njega 100 posto”, napisao je Puljić na društvenim mrežama.

Cijelo gostovanje Dušana Janjića na Face TV možete pogledati ispod: